Home
Reply
 
Thread Tools
Old 04-04-2020, 11:56 AM   #1
Rookie
 
OVR: 0
Join Date: Sep 2016
API gone?

Since the Patch came out that messed up Runners View while fielding, I havent been able to get the API to work. The type pitch selection comes up, but the Catchers Glove no longer shows the target to aim for. Yes ive tried resetting options, and I have API set to "ON". I pitch HOF/Classic. Anyone else experience this?
Devildog Frank is offline  
Reply With Quote
Advertisements - Register to remove
Old 04-04-2020, 12:16 PM   #2
The Lama
 
Armor and Sword's Arena
 
OVR: 0
Join Date: Sep 2010
Location: Parkland, Florida
Posts: 15,109
Blog Entries: 3
Re: API gone?

Quote:
Originally Posted by Devildog Frank
Since the Patch came out that messed up Runners View while fielding, I havent been able to get the API to work. The type pitch selection comes up, but the Catchers Glove no longer shows the target to aim for. Yes ive tried resetting options, and I have API set to "ON". I pitch HOF/Classic. Anyone else experience this?
If you have it set to default on ALL-Star or higher it will not flash the glove. Never has on this setting.

If you want the glove....turn API to on (not default).

I have it on default so if I want to see the location I pull back R2 and the glove will flash.

Hope that helps. Because it is working as intended when set to default on the settings menu and playing on AS level or higher.
__________________
Now Playing:
MLB The Show 20
Yankees Year 4 (48-27)
Fictional Twins Year 1 (6-7)
Marlins YR1 (5-14)
1998 Yankees Season Replay (8-8)
OS Supporters DD League (8-2)


Follow me on Twitch
https://www.twitch.tv/armorandsword
Follow me on Twitter
https://twitter.com/ArmorAndSword23
Armor and Sword is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2020, 12:48 PM   #3
Rookie
 
OVR: 0
Join Date: Sep 2016
Re: API gone?

First of all thanks for responding, Armor. Now to the weird stuff. I've been playing this game a long time, as I'm almost 61 yrs old. But this is a first. I went back and checked the settings (which I'm very familiar with), and everything was was set the way it should be, and also according to your info. I go back to playing, and still nothing. A few innings into the game, I'm pitching to the 2nd batter, and threw 3 pitches. On the 4th pitch, the API reappears. TALK ABOUT STRANGE ****. Hahaha
Devildog Frank is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2020, 01:06 PM   #4
The Lama
 
Armor and Sword's Arena
 
OVR: 0
Join Date: Sep 2010
Location: Parkland, Florida
Posts: 15,109
Blog Entries: 3
Re: API gone?

I will test it out later. Very strange indeed.


Sent from my iPhone using Operation Sports
__________________
Now Playing:
MLB The Show 20
Yankees Year 4 (48-27)
Fictional Twins Year 1 (6-7)
Marlins YR1 (5-14)
1998 Yankees Season Replay (8-8)
OS Supporters DD League (8-2)


Follow me on Twitch
https://www.twitch.tv/armorandsword
Follow me on Twitter
https://twitter.com/ArmorAndSword23
Armor and Sword is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2020, 01:08 PM   #5
GLORIA!!!!
 
bcruise's Arena
 
OVR: 48
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,586
Blog Entries: 8
Re: API gone?

It's easy enough to prove it's still in the game, because I just checked it myself.

First off, IGNORE the main menu user settings for now. Go into a game with any profile, and once you get in pause and go to options, and then to gameplay options, then tab over to pitching. API is at the bottom of that page, turn it on (NOT default).

If you can do this much and you still don't get API any other time you're expecting to see it, then it's very likely you have a different profile selected before the game than you think you do.

Edit: I was replying to the OP while their 2nd post came in. That is pretty unusual, but I don't use API extensively enough to have been able to notice something like that.
bcruise is online now  
Reply With Quote
Advertisements - Register to remove
Old 04-04-2020, 02:46 PM   #6
Rookie
 
OVR: 2
Join Date: Apr 2004
Re: API gone?

Quote:
Originally Posted by Devildog Frank
First of all thanks for responding, Armor. Now to the weird stuff. I've been playing this game a long time, as I'm almost 61 yrs old. But this is a first. I went back and checked the settings (which I'm very familiar with), and everything was was set the way it should be, and also according to your info. I go back to playing, and still nothing. A few innings into the game, I'm pitching to the 2nd batter, and threw 3 pitches. On the 4th pitch, the API reappears. TALK ABOUT STRANGE ****. Hahaha
Iím not sure if this will help, but I had a similar problem. I like the API suggestions on and play on difficulty levels where it isnít on by default. I noticed that it had to do with the situational camera option (I canít remember the actual name of it in the settings menu). Anyways, when I changed that setting to only happen when the CPU was pitching it fixed the API for my pitching view. I hope this helps and makes sense.
Dan05 is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2020, 06:42 PM   #7
Rookie
 
OVR: 0
Join Date: Sep 2016
Re: API gone?

Quote:
Originally Posted by Dan05
Iím not sure if this will help, but I had a similar problem. I like the API suggestions on and play on difficulty levels where it isnít on by default. I noticed that it had to do with the situational camera option (I canít remember the actual name of it in the settings menu). Anyways, when I changed that setting to only happen when the CPU was pitching it fixed the API for my pitching view. I hope this helps and makes sense.
Thank you for that info.
Devildog Frank is offline  
Reply With Quote
Reply


« Previous Thread | Next Thread »

« Operation Sports Forums > Baseball > MLB The Show »


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:39 PM.

Top -